top of page

Altı aylık bebeğimin ne kadar süte ihtiyacı var?

İster emziriyor olun, ister mama ile besleniyor olun, bebeğinize altı ayda ilk mamasını verdiğinizde, aldığı süt miktarı azalmaya başlayacaktır.


Emziriyorsanız, bebeğiniz altı aylık olduğuna göre artık durmanız için bir neden yok. Emzirmeye ikinizin de dilediği kadar devam edebilirsiniz. Bebeğiniz, anne sütünün sağladığı sağlık yararlarından yararlanmaya devam edebilir.


Bebeğinizin aldığı anne sütü miktarını ölçemezsiniz, bu yüzden bırakın bebeğiniz rehberiniz olsun. Sabah ilk iş olarak ve yatmadan önce emzirmeye devam etmek isteyebilir.


Bebeğiniz daha katı yiyecekler yemeye başladığında, öğünler arasındaki beslemelerin kısaldığını ve sonunda durduğunu fark edebilirsiniz. Ancak, tıpkı sizinki gibi bebeğinizin iştahı da günden güne değişebilir. Dolayısıyla bebeğinizin bazen yemekten sonra emzirmek istediğini fark edebilirsiniz.


Uzmanlar, tüm anne sütüyle beslenen bebeklerin doğumdan itibaren günlük 8,5 ila 10 mikrogram (mcg) D vitamini takviyesi almasını önermektedir. Ek, damla şeklinde gelir. Sağlık ziyaretçiniz size bebeğinize nasıl damla vereceğinizi gösterebilir.


Anne sütünün D vitamini eksikliği olması değil, daha ziyade sizin ve bebeğinizin tüm yıl boyunca yeterince D vitamini alabileceğinden emin olmak zordur. Yaz aylarında cildimiz güneş ışığına maruz kaldığında vücudumuz D vitamini üretir. D vitamini, sağlıklı kemik ve dişlerin büyümesi için önemlidir.


Bebeğinize mama sütü verdiyseniz, vermeye devam edebilirsiniz. Bebeğiniz katı yiyeceklere tamamen alıştıktan sonra, alması gereken minimum mama miktarı günde 500ml ile 600ml (yaklaşık bir pint) arasındadır.


Bebeğiniz günde 500 ml mama aldığı sürece, D vitamini takviyesine ihtiyacı olmayacaktır. Formüle zaten D vitamini eklenmiştir.


Bir yıl sonra çocuğunuzun günde sadece 350 ml (12 oz) süte ihtiyacı vardır. Bu anne sütü, mama sütü, inek sütü veya keçi veya koyun sütü olabilir. Bu yaştan itibaren tüm bebekler, çocuklar ve yetişkinler her gün 10 mcg D vitamini takviyesine ihtiyaç duyar.


Bebeğiniz katı yiyeceklere başladıktan sonra anne sütü veya mamaya ek olarak başka içecekler de sunmak isteyebilirsiniz. En iyi seçenek her zaman sudur, ancak dilerseniz yemeklerle birlikte iyi seyreltilmiş meyve suyu da sunabilirsiniz. Yumuşak ağızlı veya kapaklı bir beher ile bir bardakta içecek sunun.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Trabzon'da birkaç doğum hastanesi şunlardır: Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Trabzon Vakfıkebir Devlet Hastanesi Özel Karadeniz Hastanesi Öz

Tekirdağ'da birkaç doğum hastanesi şunlardır: Tekirdağ Şehir Hastanesi Tekirdağ Devlet Hastanesi Süleymanpaşa Devlet Hastanesi Özel Tekirdağ Şifa Hastanesi Özel Hayat Hastanesi Not: Bu sadece birkaç ö

Edirne'de birkaç doğum hastanesi şunlardır: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Özel Edirne Hastanesi Özel Keşan Hastanesi Not: Bu sadece birkaç örnek o